Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Vaarroutes Sloepverhuur Groningen

Bij Sloepverhuur Groningen mag zelf gekozen waar men heen gaat met de sloep. Hieronder hebben wij wel 6 prachtige routes voor jullie uitgezet! Deze routes liggen ook geplastificeerd voor u in de sloep. Een gezellige en vooral veilige vaart toegewenst! 

Route 1 Onderdendam - Mensingeweer

Vanuit de opstapplek in Onderdendam vaar je door het dorp richting de jachthaven van Onderdendam, aangekomen in de jachthaven vaart u langs de camping in Onderdendam richting Menkeweer. In Menkeweer vaart u door de mooie wateren richting Baflo. In Baflo kan gestopt worden om even bij de lokale supermarkt wat eten te halen of op het terras wat te drinken. Kijk voor meer historie op: bavvelt. Hierna vaart u door naar Mensingeweer. Hier moet u onder enkele bruggen door om richting Winsum te varen. In het prachtige Winsum vind u terassen, een historisch centrum en enkele supermarkten. Voor meer informatie kunt u naar Winsumnieuws. Eenmaal door Winsum vaart u door de natuur weer richting Onderdendam. 

Duur van de route: ca. 3 tot 3,5 uur.

Reserveer een sloep

Route 2 Onderdendam - Warfhuizen

Vannuit de opstap plek in Onderdendam vaart u door het dorp richting de jachthaven van Onderdendam. Terwijl u langs de jachthaven vaart passeert u de camping van Onderdendam. Eenmaal door het dorp zet u koers richting Baflo. In Baflo aangekomen kunt u stoppen voor een pauze om naar de lokale supermarkt te gaan. Hierna vaart u richting Eenrum en Mensingeweer. Waar u bij route 2 door Mensingeweer heen vaart, vaart u nu rechtdoor richting Warfhuizen door de prachtige vaarwateren van de Noord-Groningse natuur. Tussen de 3 dorpen zit een zelfbedieningssluis. In Warfhuizen aangekomen vaart u richting het zuiden naar Schouwerzijl. Het dorp gepasseerd, vaart u zo het Reitdiep op om koers te zetten naar Winsum. Als u van het Reitdiep afgaat om richting Winsum te gaan komt u ook weer een zelfbedieningssluis tegen. In Winsum aangekomen kunt u ook weer even naar de supermarkt of een ijsje halen bij Anytyme. Hierna kunt u in 30 minuten van Winsum naar Onderdendam varen waar de opstapplek van de sloep is. 

Duur van de route: ca. 3,5 tot 4,5 uur.

Reserveer een sloep

Route 3 Onderdendam - Steentil (momenteel niet beschikbaar i.v.m. werkzaamheden)

Vannuit de opstapplek in Onderdendam vaar je door het dorp richting Winsum. Winsum is +- 25 min. varen vanaf Onderdendam. In Winsum zijn supermarkten, eetcafés en restaurants te vinden. Door het mooie dorp Winsum gevaren te hebben vaart je door naar de zelfbedieningssluis Schouwerzijl. Door de sluis gekomen komt u op het Reitdiep. De grote bocht wordt ook wel de Kromme Raken genoemd. Hierna vaart u op Garnwerd af, waar aan je rechterhand Garnwerd aan Zee (Het restaurant heeft een terras aan het water) te vinden is. Hierna wordt koers gezet naar Paddepoel om op het Van Starkenborghkanaal te komen. Na de Steentil vaar je naar het noorden om weer terug te varen naar het Reitdiep. 

Duur van de route: ca. 5 tot 6 uur.

reserveer een sloep

Route 4 Onderdendam - Aduard (momenteel niet beschikbaar i.v.m. werkzaamheden) 

Vannuit de opstap plek in Onderdendam vaart u door de jachthaven richting Baflo. Door de mooie natuurlijke wateren langs de boeren velden komt u aan in het dorp Baflo. Hierna wordt de koers doorgevaren richting het westen langs Rasqwert, Eenrum en Mensingeweer komt u aan in Schouwerzijl. Hiervoor moet u nog langs een zelfbedieningssluis. Hierna komt u op het reitdiep. Via de kromme raken vaart u richting Aduarderzijl om hierna naar het zuiden te varen richting Aduard. Op het kanaal vaart u richting Dorkwerdersluis om naar het noorder weer koers te zetten naar Garnwerd aan zee. Van uit Garnwerd kunt u weer via de kromme raken koers zetten naar Winsum. Om naar Winsum te varen kunt u weer via een zelfbedieningssluis richting het dorp varen. Als u oosterlijke richting aanhoudt komt u weer in Onderdendam. 

Duur van de route: ca. 6 tot 8 uur.

Reserveer een sloep

Route 5 Onderdendam - Zoutkamp

Duur van de route: ca. 9 tot 11 uur.

Route 6 Onderdendam - Leens

Duur van de route: ca. 7 tot 9 uur.